HTML

Fűtőház

A vasúti hírek blogja!

Kecskeméti Villamos?

2008.03.19. 21:24 Mrcell

Az igazat megvalva, amikor olvastam a hírt először, kicsit megdöbbentem. Mivel villamosról szó sem volt. Inkább a közelgő járatritkításról írt és jegyáremelésről. Na de ne kanyarodjunk el a témától, a Kecskeméti városvezetés az egyre drágább városi közlekedés miatt gondolkodik villamos telepítésen a városba. A villamos építést szerintem mindenki tudja, hogy most az Európai Unió támogatja (nem is kis mértékben). A városnak már csupán csak egyetlen problémája maradt, hol is tudnának 5 méter szabad helyet biztosítani a villamos járatoknak (ennyi hely kell minimum egy dupla villamos sínpárnak). A Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-nél a hírre reagálva csak pozitívumokkal tudták illetni a villamos közlekedést, mivel Miskolc éppen új villamos vonalépítésre készül elszánni magát.

A Petőfi Népe online alapján.




4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr27388426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stefipeti · http://kozhir.blog.hu 2008.03.20. 15:43:15

A miskolci információál pontosítanék. A villamos nagy projecten belül csak pályarekonstrukció, új járművek beszerzése és az 1-es villamos Diósgyőrtől Majláthig tartó meghosszabbítása van, az É-D-i vonal újra kiépítése még "középtávú" tervezet.

Don Blasius 2008.11.01. 18:37:45

Szia!

Be tudod linkelni a hírt?

Egyébként ugye Kecskemét az a város, ami a mostani válság ellenére ígéretet kapott (már alá is írták) a Mercedes beruházásról. Biztos meg fog nőni a városon belüli forgalom is, talán még a lakosság is nőhet, hiszen több ezer új munkahely lesz (várható lesz ezek után további beszállító cégek és más vállalatok betelepülése). Remélem, nem fog elhúzódni ez a válság és tényleg inkább munkaerőhiány lesz ott és nem munkanélküliség.
Hasonló cipőben járt Győr is (sajnos ott már vannak leépítések), ők terveztek már villamosvonalat, de a 4-es metró miatt a pályázatuk nem került be a 2013-ig esedékes projektek közé.

mestska · http://cities.blog.hu 2008.11.03. 08:30:44

vicces, amikor egy város azt gondolja, hogy villamost épít, de nem tudja hova is akarja. Vicces továbbá, hogy a drága városi közlekedésre hivatkoznak, holott a villamos nem olcsó dolog, különösen egy olyan, jórészt kertvárosias beépítésű, körutas-sugárutas szerkezetű településen, mint Kecskemét. Az ilyen helyeken ugyanis a villamos a legkevésbé sem tud hatékonyan, és főleg olcsón működni.

És még az 5 méteres szükséges szélesség sem stimmel.

Kíváncsi lennék én is az eredeti hírre.
süti beállítások módosítása