HTML

Fűtőház

A vasúti hírek blogja!

Sziliből Cirmos

2008.03.16. 10:17 Mrcell

Mint már gondolom azt mindenki, tudja, tavaly év végén megjelent az első V43 3xxx-es "Szili" ami a Cirmos becenevet kapta. Az első mozdony megérkeztét nagyon nagy várakozás előzte meg. Hiszen senki sem tudta hogy is fog kinézni pontosan a mozdony, mind kívül mind
belülről, de azt mindenki tudta, hogy a halberstadti vezérlőkhöz lettek kialakítva. Viszont manapság nagyon ritkán lehet őket inga vonatok élén látni a Pécsi, illetve Dombóvári üzemmérnökségek inkább IC-be vagy Gyors vonatok elé osztjákbe ezeket, a mozdonyokat. Pedig direkt erre a célra lettek átalakítva, hogy ingavonatokat továbbítsanak a halberstati vezérlőkocsik segítségével. Reméljük ez csak átmeneti állapot, amíg az összes halberstati vezérlőt ellátják a szükséges eszközökkel, hogy közlekedhessenek ezekkel, az új mozdonyokkal.

A képekért köszönet Györffy Gábornak



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr7382917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása